Nice, Alpes-Maritimes, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Ontdek Nice in Frankrijk

Ontdek Nice, één van de mooiste steden in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Nice en de populairste kinderactiviteiten in Nice die je kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in Nice, de moeite waard is.

Streekinformatie Nice

Nice is een topper onder de Franse steden: onder andere prachtige uitzichten, de nabijheid van de Middellandse Zee en de milde temperaturen gecombineerd met weinig neerslag zorgden ervoor dat hier veel luxueuze villa’s gebouwd zijn. Dankzij het milde klimaat, is Nice het hele jaar door een uitstekende bestemming voor een citytrip. De vele bezienswaardigheden en musea zijn zo uitgebreid dat ze cultuurliefhebbers enkele dagen zoet kunnen houden. Er zouden behalve in Parijs nergens meer musea zijn in Frankrijk dan in Nice. Voor strandtoeristen is het aan te raden naar de private stranden te trekken of toch minstens een ligstoel te huren om niet op de vele keien te hoeven liggen.

Bezienswaardigheden in Nice

Wie in Nice verblijft, mag zeker de plaatselijke bloemenmarkt niet missen. Deze gaat dagelijks door in het oude stadscentrum van Nice aan de Cours Saleya. Hoewel de naam het tegendeel doet vermoeden, worden ook andere artikelen aangeboden. Wandel even langs de Promenade des Anglais, waarlangs vele monumentale gebouwen staan, voor een mooi uitzicht op de baai. Wanneer je de 213 treden van de kasteelheuvel beklimt, is de kathedraal Sainte-Réparte een leuke tussenstop. Tijdens de klim loop je vaak in de koelte van de bomen, kom je langs een waterval en heb je meermaals een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee of Côte d'Azur. Eenmaal je de top bereikt, kom je bij de ruïnes van het oude Nice.

Activiteiten voor kinderen in Nice

Voor wie op vakantie is met kinderen is het “Musée Océanographique” een aanrader. Het grote zeeaquarium, de lagune met haaien, maar zeker ook het walvisskelet van 20m lang kunnen kinderen urenlang boeien. Voor kinderen tussen 7-12 jaar wordt er bij de Villa van de barones Ephrussi de Rothschild een speciaal spel georganiseerd ‘op jacht naar de schat’ om dit bezoek ook voor hen boeiend te maken.

Vakantiehuizen Nice te huur

Een vakantiehuis huren in Nice? Ontdek welke vakantiehuizen Nice te huur zijn op Vakantiehuizen-cotedazur.nl.

Foto: Kurt Bauschardt, https://flic.kr/p/ptr8Np


Accommodaties in Nice

Vakantiehuizen Nice

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?